luni, 14 septembrie 2009

Prima zi de scoala




Prima mea zi de scoala se pierde undeva, departe, in negura timpului. Oricat as incerca sa mi-o amintesc, nu reusesc sa recompun tabloul complet al acelei zile. Un vartej ametitor de emotii, zumzete de glasuri de copii, o mare de flori si careul format in curtea scolii, prejmuita de copaci inalti. Scoala numarul 8 dintr-un cartier, ca oricare altul, o zi de 15 septembrie, o fetita mica cu guleras alb la gat, funde in par, sufletul cat puricele...si cam atat...
Pe tovarasa invatatoare am iubit-o sincer, era o femeie calda si buna la suflet, desi, ma intreb chiar si azi cum a reusit sa faca fata unei clase cu 35 de copii. Erau multi copii in scoli la acea vreme...
Erau timpuri tulburi, cand "soimii patriei" de ieri, erau pionierii de azi si utecistii de maine. Si in naivitatea noastra chiar credeam in asta.
Intre timp, vremurile s-au schimbat si desi la 6 ani imaginea anilor 2000 imi parea mai indepartata ca planeta Marte de Pamant, iata ca, am ajuns sa imi duc propriul copil la scoala in 2009.
Stefan in costumul lui nou, evident nedumerit de ce i se intampla, emotionat pe alocuri si cumva stangaci, dar cuminte si demn, in pofida colegilor care plangeau, s-a asezat in banca. Apoi a facut cunostiinta cu colegii lui, strangandu-si mana pe rand si spunandu-si numele, mai toti timizi si vadit incurcati. A ascultat povestea Frumoasei adormite, pe care le-a zis-o Doamna invatatoare, dupa ce a sarutat-o ferm pe amandoi obrajii in timp ce ii inmana buchetul de flori roz.
Si au urmat inevitabilele fotografii, ca sa aiba ce isi aminti peste ani.
Azi, curtea scolii nu a mai fost atat de plina de copii, ca pe vremea cand am inceput eu clasa intai, nu stiu daca e bine, dar mi-a dat de gandit...si mi-am adus aminte de ceva...aici mai jos:
"...Noi in anul 2000
Cand nu vom mai fi copii
Vom face ce-am vazut candva
Toate visele indraznete
In fapte le vom preschimba
Vom fi mesteri iscusiti
Sa va facem fericiti
Pe voi parintii ce veti fi
La a doua tinerete in 2000"
"Din colectia Pionierii "Noi in anul 2000"

Un comentariu:

Giulioara spunea...

Va dorim succes, sunteti tare frumusei!