duminică, 31 mai 2009

Enisala


Enisala...mi-a placut din prima clipa sau cum ar spune unii a fost "dragoste la prima vedere". Acest loc magic l-am descoperit total intamplator (ca multe alte lucruri minunate din viata mea) in timp ce eram in campul muncii, ca sa va formati o imagine - imbracata in taior si cocotata pe tocuri, in drum spre o farmacie situata intr-un satuc uitat de lume. Deci mergand spre directia Babadag cu destinatia precisa vizita la farmaciile x, y, z din rutingul meu, observ de la distanta in timp ce eram la volan "o chestie" stranie cocotata pe varful unui deal. Incercand sa tin drumul drept si sa ma feresc de incidente, imi fac vizita de rigoare la cele enumerate mai sus si pentru ca aveam un drum special de facut in Sarichioi, localitate in care nu mai fusesem pana atunci, intreb de directia mentionata la ultima drogherie la care am fost si da-i!
Si dintr-o data, dupa doar cativa kilometri de mers mi se dezvaluie in fata ochilor aceasta minunata cetate. Am ramas cu gura cascata minunandu-ma ca un copil de frumusetea locului, de pustietatea si paragina care domneau acolo. Chiar si azi dupa aproape patru ani de la descoperirea mea ma fascineaza locul acesta de care ma leaga amintiri dragi si care are inca un aer misterios si bulversant chiar daca intre timp "l-au cotropit" angajatii nostri din turism cu garduri la porti, prin care altadata faceam fotografii spectaculoase, si cu o rusinoasa taxa de 2 lei...ce poti face pentru cetate cu doar doi lei?...ma tot intreb de deseara de cand m-am intors de acolo...Ori ceri un ban ca lumea si oferi ceva de el, ori o lasi naibii gratis ca si asa in afara de un gard nu au investit in nimic!
Ei...in fine...in alta ordine de idei cetatea Heracleea e frumoasa in orice anotimp cu conditia sa nu fie weekend..stiti voi de ce...aaa si sa nu bata vantul prea rau asa cum a fost aseara, ca te darama din picioare.
Privelistea e superba oriunde te-ai intoarce, iti taie rasuflarea la propriu..aproape nu sint cuvinte sa descrii un asemenea loc. Din cate am mai citit si pe forumuri nu e cineva sa spuna ca nu i-a placut acolo, iti lasa o impresie greu de sters din memorie.
Enisala si toata Dobrogea in general au un aer aparte de vechi, de parca ar fi incremenit undeva in timp, au o magie pe care odata ce ai descoperit-o vrei sa o retraiesti mereu. Eu ador aceste meleaguri si drumul e incredibil de frumos pe oriunde ai lua-o prin Galati spre Isaccea sau prin Braila - Macin-Horia, desi eu personal il prefer pe ultimul ca e mai mai putin serpentinos si mai spectaculos. Cu conditia ca atunci cand intrati in Macin sa nu faceti la stanga dupa cum arata indicatorul ci sa strabateti localitatea si...tot inainte- drum bun!

Un comentariu:

marius grozea spunea...

si eu am avut ocazia sa vad cetatea vara trecuta... e un aer special acolo !
e si un punct de statie,ai o buna deschidere pt tot ce e in jur :)