miercuri, 30 decembrie 2009

Dragostea nu merge la supermaket


Ce ar putea dragostea sa cumpere de pe rafturile aliniate dupa toate regulile politicilor de vanzari? Nu are lista de urmat si nici nu plateste la casa, fiindca nu are bani.
Dragostea nu spala rufe, nici nu le netezeste calcandu-le constiincioasa... Panzele ei de catarg vesel se scalda in soare si sunt purtate de vant.
Dragostea nu face ciorba, nici friptura si nici nu spala vase. Doar o singura sorbitura din cel mai amar venin si cel mai dulce nectar al ei si nu te mai saturi niciodata de ea.
Dragostea nu merge cu masina.
Se plimba pe jos, acolo unde o poarta pasii, mai incet sau mai repede, alergand uneori...nisipul ud ramane incremenit sub greutatea pasului ei, pret de o clipa si apoi valul il saruta, stergandu-i usor trecerea.
Dragostea nu merge la serviciu. Nu are un plan de realizat, nici un birou dupa care sa se ascunda, nici un sef de care sa asculte, nici sedinte in care trebuie sa stea drepti. E libera sa stea cat vrea, sa plece cand vrea, sa zboare, sa pluteasca, sa urce, sa coboare, sa cante, sa ofteze, sa planga si sa rada...
Dragostea nu se uita la televizor, nu urmareste meciuri pe viata si pe moarte, nu plange la telenovele, habar n-are ce e trendy si nici nu stie cine e Andreea Esca. Rataceste prin parc, pe alei poleite de ger sau ascunse de frunze aurii. Viseaza sub cerul gol si atat de trist, viseaza departe, la vremea cand oamenii inca isi mai aminteau de ea...

4 comentarii:

Oana Emilia spunea...

Adica dragostea se afla in lucrurile simple...

Eva spunea...

Da, cam asa ceva...Dragostea parca nu mai este pentru vremurile in care traim si in care putem lua totul de-a gata, ambalat frumos.

Costi Balan spunea...

Ai dreptate Eva, dragostea nu merge la supermarket. Ea insa este acolo unde o vedem noi, pacat ca multi uita sa o caute. Ea este pretutindeni in jurul nostru si cel mai mult in noi !

La multi ani si toate cele bune sa se adune !

Eva spunea...

...din pacate rutina si dezolarea ucid dragostea putin cate putin cu fiecare zi care trece din viata noastra...pana nu mai ramane nimic din ea...